Volgers

zaterdag 5 september 2009

Mystery socks Nancy Bush SKA 09/2009

Dit is de eerste cue van de Mystery sock van de Sock Knitters Anomynous voor september. De opdracht was om gele wol in te slaan. Geheel gele wol kon ik niet vinden, daarom vond ik de Online met een beetje roze en lila een prima alternatief. Al vaker met deze wol gebreid en hij bevalt prima. Nancy Bush staat altijd garant voor een boeiende sok. Bij deze eerste sok meteen iets nieuws geleerd, namelijk een Vikkel Braid. Dat wil ongeveer zeggen dat de steken 90 graden gedraaid op het werk komen te liggen, als een bandje zeg maar. Het is een techniek uit Estland. Wie kent haar boek niet over de stola's uit Estland? Benieuwd naar de volgende cue...

3 opmerkingen:

Frea zei

Hoi Erry

Wat een mooi kleurtje en dan dat roze erbij. De Marlowe sokken zijn ook mooi van kleur.

Groetjes Frea

annemieke zei

Je hebt een prachtige kleur uitgekozen voor het patroon. Bij mij ligt het ook klaar maar vind het vreemd dat 60 steken gedeeld door 4 - 15 steken per 3 naalden en de vierde naald 16 steken. Moet trouwens nog even puzzelen over de vikkel braid.

Annemieke

Erkenraadje zei

Ha Annemieke,
Kan je blog niet vinden. Maar het moeten er gewoon 60 zijn hoor, die steken! En voor die Vikkel braid is een goede uitleg met plaatjes:
http://dailyskein.wordpress.com/2008/08/23/vikkel-braid/
Misschien zie je deze reactie en heb je er wat aan...
Groet,
Erry