Volgers

donderdag 17 juni 2010

Novemberwetter 2010/19


Met een restje van de oranje witte Regia World Ball heb ik nog een paar sokken gebreid in het patroon Novemberwetter. Dat patroon is een tijd geleden sok van de maand geweest bij de Socken Kreativ Liste in Duitsland. Het bestaat uit een verdraaid rechtse boord, en een patroon over 17 steken met daarin een kabel en een stukje gerstekorrel. Het is bedoeld voor een jongedame van 11 jaar die graag naar ons nationaal voetbalelftal kijkt. Natuurlijk haalde ik het net niet. Ik had de rest met de weegschaal in tweeën gedeeld en ben van boven naar beneden gaan breien. Op was het halverwege de voet. Dus toen ben ik ik de wol van mijn moeder gedoken en heb iets gevonden dat een vergelijkbare kleur had. Daar heb ik de sokjes mee afgebreid. Net op tijd voor de wedstrijd zaterdag! Nu benieuwd of ze ze leuk genoeg vindt...
Das Muster Novemberwetter hat mir damals sehr gefallen. Ich habe das Muster noch mal gestrickt mit Regia World Ball in oranien und weiß.
Natürlich hat es nicht gereicht. Also hab ik aus meinem Stash irgendwas passendes gesucht. Ich hoffe dass es K., ein 11-Jähriges Mädchen, gefallen wirt.

Geen opmerkingen: