Volgers

zondag 30 november 2008

Weer een paar boeken uit.

081002
'In wankel evenwicht' van Elizabeth George. Ooit mijn favoriete schrijfster ,maar wat mij betreft is dat voorbij sinds de hoeveelheid letters fors toenam in haar boeken. Het kost nu een half boek voor het verhaal opgang komt. Dit is wel een betere plot dan de vorige twee, maar nu weer met een vaag einde en dus een wat ontvreden gevoel. Ze besteedt tegenwoordig veel meer woorden aan de beschrijving van de bloemen en planten etc. in het tableau vivant dan aan de uitdieping van haar karakters. Jammer, jammer... Deze is overigens in de tweede helft goed leesbaar als je de eerste helft op de koop toe neemt en je niet teveel ergert aan de uiteindelijke plot.  
080914
Het verhaal van Lucy Gault door William Trevor. Het verhaal gaat over de roerige tijd van 1920 in Ierland. De vader van Lucy een ziet zich genoodzaakt om naar Engeland te verhuizen hoewel zijn familie al generaties lang in Ierland woont. Lucy is een jaar of tien en wil niet weg. Ze verdwijnt .....
Haar ouders zoeken zit rot en gaan uiteindelijk weg uit Ierland op de vlucth voor hun verdriet om hun enige dochter. Moeder sterft vele jaren later ergens in Europa. Vader komt (WO-II is al voorbij ondertussen) terug naar Ierland en vindt daar zijn inmiddels volwassen dochter thuis. Natuurlijk zijn er berichten uitgegaan toen Lucy weer terug was. Maar ja, waar moeten die naar toe en wie stuurt ze weer verder.... Duidelijk anders in de tijd voor de mobiel en het internet.

Geen opmerkingen: