Volgers

zondag 22 februari 2015

Little Russian Prince 2015/02

Heb een breisite in het Russisch gevonden waar ik een bijzonder aardig babyschoentje zag. Maar ik en Russisch is het niet.... Via de vertaalprogramma's kom ik er ook niet echt aan uit. Die zijn duidelijk niet gemaakt voor breiers.
Heb het idee dat er eerst een ring wordt gebreid voor de boord en dat er dan vanuit die ring steken opgenomen worden om de rest van het schoentje te breien. En ik kan ook niet goed vinden hoe ze het nu voor elkaar krijgt om de ingang van de boord er zo uit te laten zien alsof die dubbel gebreid is, terwijl er maar 4 steken extra aan die kant gebreid worden. Dat soort dingen dus…. Na een hoop gepruts is dit het eerste sokje geworden. Wat een ingewikkelde constructie is dit….
Eerst brei je een ring met de kabel die het been moet worden.
Later blijk je er aan de boven en onderkant nog een stuk aan te moeten breien.
Eentje om de inkijk leuker te maken en eentje om een tunnel te maken voor een koordje.
Die foto’s waren niet om aan te zien, vandaar deze zonder koordje.
Na de ring brei je over de voorste tien steken de bovenvoet en vervolgens ga je rondbreien.
Het voetje wordt over zes tot tien steken gebreid en ondertussen sluit je de voet totdat er nog tien steken over zijn, dan verminder je die tot zes en sluit het resterende gaatje.
En in deze variant moet je dan opnieuw steken opnemen rondom de voet, nog eens zes toeren breien die je dan weer op de buitenvoet moet zien te verankeren en die de rand produceert.
Er worden geen gaatjes gebreid voor het koordje, dus dat heb ik van buiten naar binnen maar gewoon met een naald door het tunneltje gestoken.
Iemand nog een idee om de constructie te vereenvoudigen? Het enige stuk van het beentje dat niet dubbel is, is de plek van de kabel.
Die rand vind ik ook niet echt mooi, maar steken halverwege een stuk averecht opnemen lukte me niet netjes. Misschien beter om die tweede laag aan te maken als je toch op die plek bent.
Het opnemen van de steken aan de binnenkant van het beentje is niet erg ingewikkeld. Het is wel weer een gepruts om ze aan de kabelsteken vast te maken. Dat heb ik gedaan zoals je een muizentandboordje aan elkaar breit. Extra naald er door en samenbreien.
Wie heeft er nog tips?

1 opmerking:

Hobbyrita zei

Zou het niet weten, maar heb je al op internet of pinterest gezocht? Of bij drops? Zal eens wat rondneuzen als ik wat tijd heb, dan laat ik het je weten.
Ze zien er in elk geval wel mooi uit op foto.
Grtjes, rita.