Volgers

zondag 27 april 2014

Sunset 2014/10Dit is de sok van de tweede ronde van de Sock Madness 8. Aparte sokken met een linnensteek boord, waaraan I-cords zitten die zowel omhoog als omlaag gevouwen gedragen kunnen worden. Er zitten om die reden 8 knoopjes aan. Aan weerskanten van de flap dus, waarbij je de knoopjes losjes aannaait met een lucifer ertussen om voldoende ruimte te creeren.
Verder wordt er met een hoofdkleur en zeven contrastkleuren gewerkt. Daardoor krijg je twee verschillende hielen, die overigens ook in de linnensteek gebreid worden.
Het patroon heet Rainbow Pipes and Linen Stitch. Een interessant patroon met een aantal ongebruikelijke onderdelen. Deze ronde heb ik niet gehaald.

2 opmerkingen:

Marian zei

Gave sokken brei je,ben meteen volger geworden. Zag net je bestevaer sokken bij Blij dat ik brei. Ik heb het patroon gedownload van je, leuk voor de winter, dan brei ik het meest. Dank je wel voor het patroon.

Hobbyrita zei

Ben meteen je volger geworden! Wat een leuke sokken brei jij zeg, echte uitdagingen! En die ravelry groep, is dat iets om je voor in te schrijven? Hoe werkt het? Zelf brei ik ook het hele jaar rond sokken, probeer altijd een ander patroon of andere steek te zoeken en heb nog nooit 2 paar hetzelfde gemaakt tot nu toe. Dus veel interesse voor jouw blog! Ik ben verbaasd over jouw kunnen, kwam hier dankzij Jeanet van "blij dat ik brei".
Grtjes, rita.