Volgers

vrijdag 9 maart 2012

Red Rosie


Bijna 30 jaar geleden kreeg ik een rood wit en een blauw wit truitje toen de tweeling geboren werd. Nu probeer ik dat truitje na te breien voor een baby'tje dat binnenkort geboren wordt.
Breien doe ik het op de manier van de oude Nederlandse visserstruien. Die werden namelijk in het rond gebreid en de mouwen begonnen in het armsgat. Zodoende konden de boorden snel vervangen worden als ze versleten waren. Nu zal dat met een babytruitje niet zo snel het geval zijn, maar het leek me gewoon leuk om het op die manier te breien. Bovendien hoef ik het dan niet in elkaar te naaien. Gebreid met een dubbele draad katoen en naalden 6.

About thirty years ago I got a tiny sweater in Red and White and in Blue and White when my twins got born. Now I’m trying to duplicate this sweater for a new baby soon to be born.
I’m knitting this sweater in the way old Dutch fishermans ganseys were knitted. In the round and the sleeves are knitted starting from the armholes.
In that way the cufs could be easily replaced when they were worn. Well for a baby sweater this will not happen, but it was just the fun of knitting it otherwise and not having to sew it together….
Knitted with a double thread of cotton and needle size 10.

English pattern

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo,truitje red rosie.tegen gekomen is hier ook een patroontje van ik zoek zo,n truitje om te breien.

Hoor het graag
adribijl-hotmail.com

Erkenraadje zei

Hallo,
Heb de Engelse versie van het patroon geplaatst. Maar ik kan je email niet gebruiken, want het komt steeds onbestelbaar terug.....