Volgers

zondag 2 januari 2011

Owlie 2011/1Vandaag zijn deze sokken met een uilenpatroontje klaar. Ik heb ze op verzoek van de ontwerpster als testsokken gebreid. Het breien gaat als een tierelier. Er zat een fout in de kleine hiel en die is nu gecorrigeerd. Wat ik geleerd heb is dat 6/0 kralen 3,4 mm. in diameter zijn en niet 2,2 mm. zoals ik dacht. Die maat noemen ze in Amerika 9/0.
Dus de kraaltjes voor de ogen zijn aan de kleine kant, maar verder is alles zoals in het patroon staat. Patroon is vrij makkelijk te onthouden, zelfs voor mijn chemobrein. Heb wel een en ander moeten uithalen, maar vergeleken met andere sokken deze periode minder. Misschien werkt mijn hoofd ook wel beter, we gaan immers weer naar de volgende kuur toe..... Kon ze nog net posten als SKA uitdaging voor december maar nu met als thema dieren.

Today I finished my Owlies, a very nice pattern from Julie Elswick Suchomel. I test knitted the pattern and it knits so very nicely! And I learned that there are 6/0 and 9/0 size beads. In the Netherlands we have beads sized up according to mm. So I found out that my 2,2 mm. beads were 9/0. The beads are placed in the eyes, so my Owlie has small eyes..../ The pattern is easy remembered even for my chemobrain. Could post them just in time for the SKA challenge for December with the theme animals.

5 opmerkingen:

Conny zei

Oh, die sind ja einmalig schön!!!

LG Conny

catharinasfreubelhoek zei

Heel mooi Erry!

line zei

Deze uiltjes sokken zijn echt super. Misschien zijn de kraaltjes wat klein ze zijn in ieder geval beter dan de opgenaaide knoopjes die meestal gebruikt worden.

Innas Socken zei

Ohhhh,
sind die schön, tolle Farbe, tolles Muster.

LG Inna

Marina Fluit zei

Als een verzamelaar van allerlei dingen met uilen wil ik deze sokken natuurlijk ook geen maken :) Weet jij waar het patroon te koop komt of is, want uilen en sokken breien samen is natuurlijk helemaal te gek.
Groetjes,
Marina.