Volgers

maandag 1 november 2010

Vest af

Het oorspronkelijke patroon is in ajour gebreid maar daar werd ik helemaal gek van. En de wol liet zich ook nog niet makkelijk terugsteken. Mijn concentratie was denk ik ook nog niet echt optimaal. Daarom heb ik besloten om het gewoon glad rechts te breien. 
Het is op zich heel simpel. Voor en achterpanden en twee mouwen breien en geen knoopsgaten.
En dan aan elk voorpand een volant breien. Die volant wordt de blikvanger van het vest. De wordt gebreid over de lengte van het voorpand en na vijf centimeter wordt elke rechtse van alle steken gemeerderd. Dan nog een keer vijf cm. breien en dan overgaan op een dikkere naald en nog vijf cm breien. Afkanten met de bekende super stretchy bind off van Jeny.
De garen is van Scheepjeswol en heet Mundo. Het is een bol met 350 gr en een looplengte van ca. 840 meter. Ik heb het hele vest (XXL met 10 cm. extra lengte in pand en mouwen) gebreid van één bol en heb nog een beetje over. Het is een weinig getwijnde draad en ik heb de bol gekocht in de kleuren lila, donkerroze en anthraciet. Maar ze zijn ook in alleen grijs/zwart en met anthracies en rode tinten verkrijgbaar. Het boekje had het over een vergelijkbare bol van Schoeller en Stahl, maar dat merk verkopen ze net weer niet bij de wolwinkel in Heinkenszand.
Heb het vest gebreid voor mijn dochter met de lange vingers. Die heeft dus ook lange armen en een lang lijf. Dus een passend vest kopen is er vaak niet bij omdat de mouwen te kort zijn dan.

1 opmerking:

Anoniem zei

Wauw prachtig!