Volgers

zondag 17 oktober 2010

Boeken

100710
Najaar in Toscane van Christobel Kent. Een rommelmarktboek in de veronderstelling dat het een niemendalletje was voor een gedachteloos stuk lezen. Dat was het in het begin wel. Werd gaandeweg spannender en heeft een voorspelbaar slot. Maar het was wel boeiend om te lezen. De laatste helft heb ik in één ruk uitgelezen.
100703 
Nacht van Elie Wiesel. Het eerste boek van deze Nobelprijswinnaar. Het vertelt zijn verhaal van de tweede wereldoorlog, waarin hij wordt weggevoerd met de andere Joden uit Sighet en terechtkomt in diverse concentratiekampen. Hij gebruikt weinig taal, maar laat niets aan de verbeelding over....
100528 
U staat voor Ultimatum; een boek in de Kinsey Millhone serie van Sue Grafton. Kinsey is een privé-detective die in allerlei verwikkelingen terechtkomt. De serie begon met de eerste letter van het alphabeth. Het boek leest heel vlot. Dit keer vond ik de verhaallijn wat rommelig en verbrokkeld. Er lopen verschillende verhalen verdeeld in meerdere hoofdstukken die uiteindelijk bij elkaar komen.

Geen opmerkingen: